ajaraots


Rentona Synnytykseen on neljän kerran kurssi jossa tutustumme ohjatusti erilaisiin rentoutumismenetelmiin joita voit hyödyntää niin raskausaikana, synnytyksessä kuin sen jälkeenkin. Synnytykseen valmistautumisessa käytännön harjoittelulla on tärkeä rooli. Harjoittelemalla huomaat mitkä rentoutumismenetelmät toimivat sinulla ja opit käyttämään niitä juuri sinulle sopivalla tavalla. Opit ottamaan käyttöön kehosi synnyttävät voimat ja luomaan synnytyksestäsi voimaannuttavan kokemuksen. Kesken synnytyksen uusien asioiden opetteleminen ja sisäistäminen voi olla haastavaa, joten harjoitukset kannattaa ottaa ajoissa käyttöön. Siksi olet tervetullut kurssille jo alkuraskaudessa tai jos pienokainen on vasta ajatuksissa.

Rentoutumisen merkitys synnytyksessä


Rentoutuneessa tilassa naisen keho ja hormonit toimivat ihanteellisesti synnytystä edistävästi. Voimakkaat synnytyshormonit huolehtivat niin synnytyksen etenemisestä kuin äidin kivunlievityksestäkin. Rentoutunut äiti hengittää hyvin, mikä tukee kehon rentoutumista ja hapettaa niin äitiä itseään kuin vauvaakin. Hyvä hengitys säästää voimia ja toimii lisäksi kivunlievittäjänä. Rentoutumiseen on erilaisia keinoja joita harjoittelemme tapaamisten aikana. Kerron lisäksi miten rentoutumista voi helpottaa esimerkiksi synnytysympäristön luomisella. Käymme läpi myös lääkkeettömiä kivunlievitysmenetelmiä.

Kurssista


Rentona Synnytykseen ryhmä kokoontuu neljä kertaa. Ensimmäinen kurssi on osa opintojani ja näin ollen opiskelijahinnalla. Ryhmä kokoontuu ensimmäisen kerran helmikuun alkupuolella, keskustan tuntumassa. Tapaamisten loppupuolelle on varattu aikaa keskustelulle ja vastailen mielelläni herääviin kysymyksiin koskien niin rentoutumista kuin synnytystäkin. Kumppani tai tukihenkilö on tervetullut kurssille.

1. Tapaaminen: Hengitys


Hyvä hengitys voi olla synnyttäjän suurin voimavara! Se hapettaa niin äitiä kuin vauvaakin. Rauhallinen hengitys säästää voimia, rentouttaa ja toimii kivunlievittäjänä ja rauhoittajana.

2. Tapaaminen: Äänenkäyttö


Hallittu äänenkäyttö tai laulaminen synnytyksessä auttaa rauhoittumaan, toimimaan yhdessä kivun kanssa ja helpottaa äidin synnytysregression ylläpitoa.

3. Tapaaminen: Läsnäoloharjoitukset


Käymme läpi erilaisia läsnäolo- ja mielikuvaharjoituksia jotka auttavat äitiä jaksamaan synnytyksessä ja toimimaan yhdessä synnytyskivun kanssa.

4. Tapaaminen: Lepoasennot ja synnytysrauha


Viimeisessä tapaamisessa käymme läpi erilaisia lepoasentoja joiden avulla opit säästämään voimiasi synnytyksessä. Puhun synnytysrauhasta, sen merkityksestä synnytyksessä ja miten kumppani tai tukihenkilö voi auttaa synnytysrauhan ylläpidossa.


lahja_ots
lahjakortti

Lahjaksi perheenjäsenelle, sukulaiselle, ystävälle tai itselle.

Haltiapuun lahjakortin käyttömahdollisuudet ovat rajattomat! Voit onnitella sillä merkkipäivän johdosta, muistaa tärkeää ihmistä, tarjota rentouttavan hetken vanhemmalle tai palkita itsesi levähdystauolla arjen kiireessä. Joululahjana lahjakortti on erinomainen.

Lahjakortti on voimassa 3kk ostamisen jälkeen.

Voit hankkia lahjakortin joko hoidon yhteydessä tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen

sini(a)haltiapuu.fi

Sähköpostissa tulee ilmetä seuraavat asiat:

• Hoidon nimi
• Onko kyseessä kertahoito vai hoitopaketti (hinnat hinnasto-sivulla)
• Maksajan nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite maksutietojen lähetystä varten
• Nimi ja osoite johon lahjakortti lähetetään

Lahjakortti lähetetään heti kun suoritus näkyy tilillämme.