yritys
Haltiapuu on varkautelainen doulapalveluja ja synnytysvalmennusta tarjoava yhden naisen yritys joka toimii tunnelmallisissa tiloissa yrittäjän kotona Varkauden Ruokojärvellä sekä tarvittaessa vuokratiloissa Kuopiossa. Haltiapuu tarjoaa tällä hetkellä doulapalveluita ja raskaushierontaa sekä erilaisia odotusaikaan, synnytykseen ja synnytyksen jälkeiseen aikaan liittyviä kursseja. Haltiapuun facebook-sivuilta löydät tietoa ajankohtaisista tapahtumista ja tarjouksista. Äitiyteen liittyvän tiedon lisäksi jaan facebook-sivuilla myös perinnetietoutta.

Haltiapuun Facebook-sivut! :)
merkki_light

Murrosvaihetta

Tällä hetkellä Haltiapuu-yritys on murrosvaiheessa palvelujen painottuessa pääasiallisesti doulapalveluihin, unohtamatta kuitenkaan muita ihania, kaikille sopivia hemmottelevia hoitoja. Tarkoitus on pitää synnytysvalmennuksia niin ryhmä kuin yksilövalmennuksinakin, kysynnän mukaan. Tällä hetkellä yksilövalmennukset (äiti ja puoliso) onnistuvat Varkauden lisäksi myös Kuopiossa. Rentoutusryhmät jatkuvat jossain muodossa nykyisen kurssin loputtua. Uutena palveluna lähitulevaisuudessa tulee muinaissuomalaisista perinteistä ammentava mother blessing-henkinen äitiysjuhla, jonka tarkoituksena on juhlistaa, voimaannuttaa ja hemmotella tulevaa äitiä tämän läheisten ympäröimänä.

Haltiapuun tarina

Mistä juontaa nimi Haltiapuu? Haltiapuu-perinne ulottuu kauas menneisyyteemme jossa puilla on ollut tärkeä rooli niin arjessa kuin juhlassakin. Tärkeällä puulla on ollut monta nimeä: pyhäpuu, uhripuu, kotipuu ja sukupuu jokusen mainitakseni. Täällä Savossa nuo puut ovat olleet sukujen yhteisiä, mutta eivät talojen pihapiireissä kasvaneet talojen omat pyhät puutkaan harvinaisia olleet. Nämä puut ovat kantaneet tarinoita ja perinteitä kaukaa historiasta ja ovat olleet linkkeinä menneisyyden ja nykyisyyden välillä. Ne ovat kuunnelleet ihmisten toiveita, ajatuksia, huolia ja murheita. Niitä kunnioitettiin ja niiden juurelle vietiin ensimmäinen ateria juhlapäivänä. Kun taloon syntyi vauva, vietiin vastasyntynyt tervehtimään ja koskettamaan puuta. Näin suvun edesmenneet pääsivät näkemään suvun uusimman tulokkaan ja toivottamaan tämän tervetulleeksi sukuun. Puuperinteestä nimikkopuu-perinne on edelleen elinvoimainen. Vastasyntyneelle on ollut tapana istuttaa nimikkopuu joka perinteisesti on voinut olla pihlaja, kuusi tai koivu, mutta joksi erityisesti omenapuu on nykypäivänä vakiintunut. Sukupolvien yli elävät puut kertovat haltiastaan kauaksi tulevaisuuteen ja pitävät näin yllä sukupolvien välistä ketjua. Tästä perinteestä sain innoituksen Haltiapuu-nimeenkin. Juurten tavoin pyrin tuomaan tietoa vanhoista perinteistämme, nykypäivään sopivin tavoin. Runko on vakaasti tässä ajassa ja hetkessä läsnä, kiireettömänä ja kuuntelevana, oksien kurkistaessa tulevaan.

Kotikaupunkini Varkaus on tarjonnut vuoden aikana kuntaan syntyneille tulokkaille omenapuun. Tämä jos mikä on hieno tapa muistaa uusia asukkaita ja pitää perinnettä yllä.

yrittaja
thumb

Olen Sini Saari, kahden tytön äiti Varkaudesta. Pohjakoulutukseltani olen Viittomakielen ohjaaja. Tuon koulutuksen ohessa opiskelin myös seksuaalineuvojaksi Jyväskylän amk:ssa. Seksuaalineuvoja-opintoja täydensin parisuhdeneuvoja ja Rakentava Valinta-parisuhdeseminaarien ohjaajakoulutuksella. Minulla on aina ollut kutsumus ihmisten hoitamiseen ja tämän tien viitoittamana opiskelin ayurvedahoitajaksi. Pidän ayurvedisestä katsomuksesta nähdä ihminen kokonaisuutena. Fyysisen puolen vaikuttaessa henkiseen ja toisinpäin. Näiden puolien ollessa tasapainossa, myös ihminen voi hyvin. Tärkeä osa ihmisen hyvinvointia on myös yhteys ympäröivään luontoon. Suomalaiset ovat aina olleet luonnonkansaa jotka ovat kokeneet olevansa osa luontoa, ei sen ylä- tai alapuolella. Luontoyhteyden ohjaajaopinnot oli luontevaa jatkumoa ihmisen hyvinvointiin tähtäävällä polullani. Kuitenkin tätä polkua kulkiessa huomasin unohtaneeni jotain hyvin merkittävää, nimittäin juureni. Mummoni on kotoisin Karjalasta ja sieltä onkin elämääni tullut paljon perinteitä ja luonteenpiirteitä. Noihin perinteisiin tutustuessani avautui minulle kokonaan uusi maailma. Muinaissuomalainen maailmankuva on kiehtova ja arvokas perintö niin meille nykypäivän suomalaisille kuin tulevillekin sukupolville. Muinaiset suomalaiset ovat nähneet tärkeänä elämäntarkoituksenaan tulemisen hyväksi esivanhemmaksi. Että se mitä jätämme jälkeemme, on merkittävää. Näitä perinteitä pyrin tuomaan uudestaan ihmisten tietoisuuteen erilaisten tietoiskujen ja kurssien merkeissä. (Ei ole ollenkaan tavatonta että vapaa-ajalla minut löytää kalliomaalauksia tutkimasta :)) Näihin aikoihin huomasin seksuaalineuvojakoulutuksen laajentuneen ja kävin päivittämässä opintoni puuttuvalla osalla. Odottaessani toista lastani, kiinnostuin raskausajan hoidoista. Tuolloin lähimmät raskaushierojat olivat Helsingissä ja Tampereella. Käytyäni tutustumassa raskaushierontaan, ihastuin siihen siinä määrin että palatessani takaisin äitiyslomalta, kävin ensitöikseni opiskelemassa raskaushierontaa nykyisten hoitojeni tueksi.

Doulaaminen on aktiivisesti ollut ajatuksissani viimeistään esikoisen syntymästä asti, mutta vasta toisen tytön synnyttyä katsoin olevani valmis aloittamaan sertifiointiin tähtäävät doulaopintoni. Aloitettuani opinnot huomasin kaikkien käymieni koulutusten johtavan tähän polulle, jotta pystyisin kohtaamaan äidit ja perheet yksilöinä. Doulaopintojen lisäksi käyn Jyväskylässä Synnytyspelkokoulutusta (2017-2018) jotta voin auttaa myös synnytystä pelkääviä äitejä.

Minulle on tärkeää kohdata asiakas yksilönä ja tavoitteeni on tehdä hoidoista kokonaisvaltaisia hoitaen sekä kehoa että mieltä. Siksi asiakkaalle on varattu aikaa hengähtämiseen ja jutusteluun hänen näin halutessaan. Koulutan itseäni jatkuvasti saadakseni jo tarjoamiin hoitoihini uusia ulottuvuuksia ja oppiakseni uusia hemmottelevia hoitoja asiakkaitteni iloksi.