Siirry suoraan sisältöön

Triggerpoint Yin Yoga (myofascial release for yin yoga)

Tällä yin jooga tunnilla keskitymme erityisesti käsittelemään kehossa olevia trigger- ja akupisteitä niin faskiapallojen kuin myös
hieronnan keinoin. Lihaksessa kipeänä pistemäisenä kohtana tuntuva triggerpiste syntyy mm. lihaksen ylikuormituksesta tai esimerkiksi stressistä. Myös hermotuksessa olevat häiriöt voivat olla näiden kipeiden pisteiden syntymisen taustalla. Yin joogan ja triggerpistekäsittelyn yhteistyö onkin loistava keino lisätä itsetuntemusta omasta kehosta, sillä meillä on runsaasti aikaa ja rauhaa kuulostella kehon (välillä kenties vähän napakampiakin) tuntemuksia ja pallokäsittelyn jälkeen jäädä tarkastelemaan sen vaikutuksia kehossa. Välillä vain nautimme pelkästä olemisen ihanuudesta tasapainottavissa yin joogan asanoissa. Tunnin kesto on 1-2h.

Tunti mukautuu juuri sinun tarpeitasi vastaavaksi, joten voit itse päättää milloin hyödynnät faskiapallojen tarjoamaa täsmähoitoa ja milloin lepäät vain pelkässä asanassa, pallo on siis kuvainnollisesti ja kirjaimellisesti tällä tunnilla Sinulla.

Hellivä Yin Jooga

Hellivä Yin jooga on harjoitus joka yhdistää yin joogaan joogahieronnan. Tunnin ajan rentoudut lempeimpien yin asanoiden parissa samalla kun ohjaaja kiertää hoitamassa akupainannan ja hieronnan keinoin. Joogan apuvälineet bolsterit, viltit ja joogatiilet auttavat sinulle sopivien asentojen löytämisessä.
Tunnin kesto voi olla 1-2h (suositeltava pituus 1,5-2h)
Ryhmäkoko max 6 hlö.

Yin & Gua Sha

Tämä hemmotteleva joogatunti yhdistää meditatiivisen yin joogan ja gua shauksen kokonaisvaltaisesti rentouttavaksi kokonaisuudeksi. Aloitamme kasvohieronnalla josta saat opit myös kotona tehtävään kasvoguashaukseen, jonka jälkeen laskeudumme yin joogan pariin jolloin saat vain olla ja levätä ohjaajan vapauttaessa lihaksista jännityksiä gua sha-kamman avulla. Guashaus on vanha kiinalainen hoitomuoto jossa puisella tai kivisellä kammalla sivellään, hangataan tai kuopsutetaan käsiteltävää aluetta verenkierron ja aineenvaihdunnan lisäämiseksi.
Ryhmäkoko max 6hlö.

Sointukylpy (äänimaljameditaatio)

Sointukylvyn aikana ei tarvitse tehdä muuta kuin olla ja rentoutua. Voit päästää irti kaikesta tekemisestä ja laskeutua suloiseen olemisen tilaan ja antaa tiibetiläisten äänimaljojen, koshikellojen ja sadetikun kuljettaa sinut erilaisiin mielikuviin.

Restoratiivinen Jooga

Ohjaamani restoratiivinen jooga eli levon jooga on tietoisen läsnäolon restoratiivista joogaa jossa pääset lepäämään ja palautumaan. Harjoituksen tarkoituksena on tasapainottaa autonomista hermostoa ja näin auttaa kokonaisvaltaisessa palautumisessa. Restoratiivista joogaa voisi myös kuvata kehomeditaatioksi jossa hyvin tuetuissa ja kehoa hellivissä asanoissa pääsee mielikin lepäämään. Vaikkei restoratiivisessa joogassa haeta venytyksiä, voi harjoitus silti vapauttaa hermostollisia jännityksiä joka voi näkyä vapaampana liikkuvuutena. Ryhmäkoko on max 7 ja kesto 2-3h tai yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Jooga Nidra-meditaatio

Syvärentouttava jooga nidra-meditaatio on tietoista lepoa jossa rentoudutaan unen ja valveen rajamailla. Meditaatio auttaa palautumaan takaisin läsnäolevaan, kotoisaan tilaan kehittämällä itsetuntemustamme. Stressaavassa elämäntilanteessa tunnin meditaatio voi lisäksi palauttaa kehoa ja mieltä tehokkaammin kuin yöuni joka stressin seurauksena voi muuttua katkonaiseksi. Meditaation alussa vapautamme kehon kireyksiä lyhyellä, rauhoittavalla venyttelyllä, jolloin harjoitukseen laskeutuminen käy helpommin. Meditaation loppuun on varattu reilusti aikaa heräilyyn. Saat nauttia harjoituksen tuomasta levollisuudesta kaikessa rauhassa.

Air Jooga & Air Yin Jooga

Ilmajoogassa apuvälineenä käytetään katosta roikkuvaa liinaa eli hammockia. Monipuolinen ilmajoogatunti kehittää voimaa, liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Tunti muokkautuu mainiosti erilaisiin päiviin jolloin joskus haluat ehkä haastaa itseä tai vain rauhoittua ja rentoutua. Selkä tykkää erityisesti tästä tunnista. Ei vaadi aikaisempaa joogataustaa.

Air Yin Yoga on tykätty, matalilla noin polvenkorkuisilla liinoilla tehtävä yinjoogaharjoitus. Liinan lempeä kannattelu ja pieni liike heijaavat kehon ja mielen suloiseen rentoutumisen tilaan, kehon omilla ehdoilla. Verrattuna perinteiseen yin joogaan, air yin jooga mahdollistaa pysähtymisen vastapainoksi pienen liikkeen, mikä tehokkaasti rauhoittaa ylikierroksilla käyvää hermostoa.

Yin Jooga

Ohjaamani yin jooga on lempeää, läsnäolevaa ja kehoa kuuntelevaa. Yin joogassa tekeminen muuttuu olemiseksi ja suorittamisesta päästetään irti. Harjoitus onkin hyvin meditatiivinen ja aktivoi palautumisesta vastaavaa parasympaattista hermostoa. Pitkillä ja syvillä venytyksillä yhdistettynä hengitykseen vaikutetaan kehon sidekudoksiin, mutta myös mielen rentouteen. Kehoa ei koskaan pakoteta mihinkään, vaan pyritään rentoutumisen kautta löytämään hyvä olo asanoissa. Erilaiset apuvälineet kuten blokit, tyynyt ja vyö auttavat asentojen muokkaamisessa juuri omalle keholle sopivaksi. Katso myös suosittu Air Yin Jooga

Hatha Jooga

Ohjaamani hatha jooga on lempeää ja tietoista joogaa jonka tarkoituksena on kehon ja mielen tasapainoitus. Tuntieni kantava ajatus on ettei tärkeintä ole miltä asana näyttää, vaan miltä se sinussa tuntuu. Tunti alkaa rauhoittavalla hengitysharjoituksella jonka aikana pääset päästämään irti arjesta ja laskeutumaan harjoitukseen. Tunnin aikana liikumme rauhalliseen tahtiin asanasta toiseen, kehoa kuunnellen. Harjoitus vahvistaa, parantaa liikkuvuutta, tasapainoa ja läsnäolon kykyä. Tunti päättyy ohjattuun meditaatioon.